SOAL DAN JAWABAN PENILAIAN TENGAH SEMESTER GENAP BAHASA INGGRIS KELAS 7 TAHUN 2021-2022

Pilihlah jawaban yang paling tepat.

  1. What do they say about the animals?

A. Sita says that giraffes have curly eyelashes

B. Andri says that each zebra has the same pattern

C. Sita says that giraffes have black and white stripes

D. Dini says that zebras have curly eyelashes

     Jawaban:A

 

2. “Their eyelashes are adorable.” What is the synonym of the underlined word?

A. Ugly         B. Awful          C. Beautiful          D. Bad

Jawaban:C

 

The text is for no 3-6

3. How many floors are there?

A. There are two floors

B. There is one floor

C. There are two ground floors

D. There are three floors

Jawaban:A

 

4. Where is the living room?

A. On the first floor

B. On the basement

C. On the ground floor

D. On the second floor

Jawaban:C

 

5. Why does he like to be in the attic?

A. Because it is very spacious and there is a big sofa there where he sometimes take a nap.

B. Because there are two swings and he sometimes play there.

C. Because there is a lovely garden

D. because it is very spacious and his parents keep washing machine there.

Jawaban:A

 

6. “It is very comfortable and cozy.” (last paragraph). What does the underlined word mean?

A. Feeling interested in something.

B. Making somebody feel relaxed.

C. Making somebody feel sad.

D. Not knowing what to do.

Jawaban:B

 

Text for no 7-9

7. How do White’s eyes look like?

A. Cute      B. Small     C. Long     D. Big

 Jawaban:D

 

8. What does White eat?

A. Rice and fish                               C. Fruits and vegetables

B. Carrot and other vegetables    D. Meat

Jawaban:B

 

9. When does the writer take White to the veterinarian?

A. When she wants to do checkup.      C. When she has some money.

B. When her mother asks her to.         D. When White is not healthy.

Jawaban:D

 

10. You can put the food in the . . . .to keep it fresh and cold.

A. Microwave      B. Refrigerator     C. Stove     D. Rice Cooker

Jawaban:B

 

11. My classmate always smiles and has many friends. She is . . . . .

A. Clumsy      B. Healthy     C. Friendly     D. Lazy

Jawaban:C

 

The text is for no 12-15

12. Who is Mr. Deni?

A. The writer’s father                C. The writer’s uncle

B. The writer’s head teacher    D. The writer’s teacher

Jawaban:D

 

13. How does he look like?

A. He has round eyes, a flat nose, and thin lips. He has straight hair.

B. He has slant eyes, a pointed nose, and thick lips. He has wavy hair.

C. He has round eyes, a pointed nose, and thick lips. He has straight hair.

D. He has round eyes, a pointed nose, and thin lips. He has wavy hair.

Jawaban:C

 

14. Is his skin brown?

A. Yes, it is      B. No, it is not     C. Yes, it does     D. No, he is not.

Jawaban:A

 

15. What do you think about Mr. Deni?

A. He is very diligent, smart and honest person

B. He is smart, honest but lazy person

C. He is the strict but not discipline person

D. He is smart teacher but not discipline person

Jawaban:A

 

16. A place where aircraft regularly take off and land, with buildings for passengers

to wait in.

A. Gas station      B. Train station      C. Airport      D. Parking Area

Jawaban:C

 

17… . . . many people standing outside the movie theater.

A. There is      B. There are      C. There      D. Is there

Jawaban:B

 

18. There . . . a small cat playing with some toys.

A. Is      B. Are      C. Am      D. Have

Jawaban:A

 

19. We use this thing to cook our meals. It is a . . . . .

A. Basin      B. Stove      C. Knife     D. Rack

Jawaban:B

 

20. Dina : I got this thing from my uncle. I forget what it’s called, umm, it’s round

and it’s long and it’s used for looking at the starts.

Rino : Do you mean a . . . . . . .?

Dini  : Yes ! That’s it !

A. Microscope      B. Telescope      C. Scissor      D. Glasses

Jawaban:B

 

21. She is an old woman. She is short and plump. She has got short, curly, gray hair.

She is wearing a necklace.

Jawaban:A

 

22. Deby : Mom, I am home. What are you cooking? It smells so good.

Mrs. Andri            : I am making fruit pudding, please chill it first in the . . . . .

A. Cupboard           C. Microwave

B. Refrigerator       D. Bowl

Jawaban:B

 

23. Where did the conversation probably take place?

A. In the classroom      C. In the canteen

B. In the laboratory      D. In the library

Jawaban:D

 

24. Mother : Where is your father?

Diana : He is in the . . . . . . . He is going to repair my bicycle.

A. Garden       B. Living room       C. Dining room       D. Garage

Jawaban:D

 

The text is for no 25-26

25. The text mainly discusses about . . . . .

A. Sita’s daily activities           C. School’s activities

B. Nabila’s daily activities      D. Aulia’s daily activities

Jawaban:A

 

26. The following statements are true, EXCEPT . . . .

A. Sita has two sisters.

B. Sita always go to school early in the morning

C. Aulia is a diligent girl.

D. Sita often visit Nabila’s house.

Jawaban:A

 

27. My father is a . . . . . . he always advise people about legal problems and defend

them in court.

A. Engineer.      B. Carpenter       C. Lecturer       D. Lawyer

Jawaban:D

 

28. Dian : Hi Gio, what does your father do?

Gio : My father is a  . . . . . .he makes things out of wood and repairs them.

A. Plumber      C. Carpenter

B. Tailor           D. Butcher

Jawaban:C

 

The conversation is for no 29-30

29. We know from the conversation that . . . . .

A. Dini’s room is very unique, colourful and has many things with different shapes.

B. Dini’s room is very unique and and has many things in the same colour.

C. Dini’s room is very small and has many things with the same shapes.

D. Dini’s room is very unique and has many things with the same shapes.

Jawaban:A

 

30 “It’s awesome.”

What is the synonym of the underlined word?

A. Different        C. Comfortable

B. Expensive      D.  Amazing

Jawaban:D

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*